Matematik

hjælp til monotoniforhold

23. maj 2011 af f1zk-xD (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg forstår bare ikke at lave monotoniforhold :( 

Nogle der gider prøve at forklarer mig det? Da jeg skal op i matematik imorgen.. 

En funktion f er givet ved f(x) = x^3 - 3x^2 + 4. Bestem f'(x) 0g monotoniforholdene for f .. 

På forhånd tusind tak... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

              f(x) = x3 - 3x2 + 4
til undersøgelsen skal

       f '(x) benyttes

beregn f '(x)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2011 af alnia (Slettet)

Du skal først differentiere f(x), så du kan se hvornår grafen stiger og falder.

Så sætter du f'(x)=0, så du finder alle toppunkter og nulpunkter.

Nu skal du undersøge om funktionen er voksende eller aftagende imellem disse punkter. Det gør du ved at tage et tilfældigt tal mellem din(e) toppunkt(er):
Eks. hvis du nu har fået et toppunkt ved x=2, så regner du f'(1) og f'(5) så du har undersøgt grafen både før og efter dit nulpunkt.

Hvis f'(1) f.eks. er lig -3, så ved du at grafen er aftagende indtil punktet ved x=2.

Hvis f'(5) f.eks. så er lig +7, så ved du at grafen stiger efter punktet ved x=2.


Skriv et svar til: hjælp til monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.