Matematik

når noget ændres med 50 %

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har vedhæftet spørgsmålet. det er spg. c. 


Svar #1
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

sådan, hermed vedhæftet


Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

prøver igen

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af ploger (Slettet)

Der står "øges med 50%".

Jeg forstår dog ikke denne tråd. Har du et spørgsmål? I så fald; skal vi selv gætte os til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

I spm. c) beregnes

( f(x+0,5x) - f(x) ) / f(x) · 100% . Dette er uafhængigt af x .


Svar #5
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nej nej det er spørgsmål c, jeg ikke kan finde ud af. 

andersen, jeg forstår ikke dit svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 faldhøjden øges med 50% 

f(1,50x0) = k*f(x0)

b*(1,50x0)^a = k*b*x0^a

isolér k.


Svar #7
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvad er x0?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Start med en faldhøjde på x, og øg den med 50%, så har vi en faldhøjde på x + 0,5x = 1,5x . Ændringen i antal fald er da

f(1,5x) - f(x) , der relativt er

( f(1,5x) - f(x) ) / f(x) .

Indsæt den givne funktion f(x) og beregn nu denne ændring.


Svar #9
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

det giver -.37358. 

skal det fortolkes som at faldhøjden falder med 37.4 % eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, faldhøjden ændres med -37,4% (hvis det ellers er korrekt regnet ud).


Svar #11
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

det er det nok, takket være TI Interactive 


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2011 af ploger (Slettet)

#9 og #10

Det der skal findes i opgaven er "hvor mange procent det gennemsnitlige ANTAL FALD ændres med" (faldhøjdens ændring (som I begge omtaler) er jo 50%, som der står i opgaven!). Resultatet er rigtigt, men I konkluderer begge forkert.
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er korrekt, at det er antallet af fald, der ændres med -37,4% , når faldhøjden ændres med 50%. Det var også det alle vist mente ovenfor.


Skriv et svar til: når noget ændres med 50 %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.