Matematik

bestem en forskrift ud fra "noget"

24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

har svært ved denne type opgaver. 

hvordan gør man? 

FX: 

model kan udviklingen af biltætheden (målt i antal biler pr. 1000 indbyggere) i Danmark i perioden efter 1968 beskrives ved differentialligningen
dN/dt=0,0004 ·N ·(315-N)
Hvor N betegner biltæthedentil tiden t (målt i antal år efter 1968)
Bestem en forskrift for biltætheden N som funktion af tiden t, idet det oplyses, at biltætheden i 1968 var 198

hvordan gør jeg det? 


Giv ved hjælp af den fulde funktion et skøn over biltætheden i 2008, og kommenter resultatet.


Svar #1
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

håber der er nogle der er vågne. skal til eksamen snart. 


Svar #2
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

mente self. som funktion af noget, i dette tilfælde tiden, t 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af wut123 (Slettet)

 Du kan enten bruge deSolve på din lommeregner: desolve(N' =0,0004 ·N ·(315-N) and N(0)=198,t,N) 

eller udnytte at differentialligningen

N' = aN(M - N)

har de ikke-trivielle løsninger

N(t) = M / (1 + ce-aMt)

og da du ved at N(0)=198, kan du finde konstanten c


Svar #4
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

hej Marter, tak for hjælpen. 

kan du se om jeg har gjort det rigtigt? 

desværre så jeg dit svar for sent, men kan du tjekke om jeg har gjort det rigtigt? 

jeg har uploaded min eksamens sæt med overskriften "Er der den der vil rette min stx MAt A?"


Skriv et svar til: bestem en forskrift ud fra "noget"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.