Matematik

skalarproduktet mdt mat

24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad vil det her sige:

definer skalarproduktet i både plan og rummet, redegør for skalarproduktets egenskaber og anvendelse. inddrag anvendelse af skalarproduktet til at bestemme ligninger med linier i planen og planer i rummet

det er til mdt. mat a

hvad vil i mene skal med? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af mathon

når normalvektoren er
                                           n = [a,b,c] og fikspunktet i planen er Po = (xo,yo,zo)

kan - når P(x,y,z) er et vilkårligt punkt i - planen α beskrives
som

                                          α:   {P(x,y,z) | n PoP = 0}

                                                [a,b,c] • [x-xo,y-yo,z-zo] = 0

                                                a·(x-xo) + b·(y-yo) + c·(z-zo) = 0

                                                a·x + b·y + c·z + (-(axo+byo+czo)) = 0

                                                ax + by + cx + d = 0                                    d = -(axo+byo+czo)


Svar #2
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvilke egenskaber har skalarproduktet???


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af mathon

når vinklen mellem vektorerne

           a og b er
                                 spids er   ab > 0
                                 90º er      ab = 0
                                 stump er  ab < 0
                           


Svar #4
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

det ved jeg er der mere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2011 af mathon

                   ...den geometriske tolkning af skalarproduktet...


Svar #6
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad er det?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2011 af mathon

                a b = |a|·|b|·cos(V)

projektion af ab

                 ab = ((ab)/|b|2) · b


Svar #8
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad med det sidste "inddrag anvendelsen af prikproduktet til at bestemme ligninger for linien i planen og planer i rummet????


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2011 af mathon

planen i rummet fik du i #1


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2011 af mathon

2D

når normalvektoren er
                                           n = [a,b] og fikspunktet i planen er Po = (xo,yo)

kan - når P(x,y) er et vilkårligt punkt på - linjen L beskrives
som

                                          L:   {P(x,y) | n PoP = 0}

                                                [a,b] • [x-xo,y-yo] = 0

                                                a·(x-xo) + b·(y-yo) = 0

                                                a·x + b·y + (-(axo+byo)) = 0

                                                ax + by + c = 0                                    c = -(axo+byo)


Svar #11
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad med definer skalarproduktet i både plan og rummet?


Svar #12
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

det er det med at definere der går galt :D


Svar #13
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

ingen??? der kan svare på #11?


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. maj 2011 af mathon

2D

 skalarproduktet mellem vektorerne
                                                                     a = [a1,a2]

                                                                     b = [b1,b2]

                        defineres
                                                                     ab = a1·b1 + a2·b2

3D

 skalarproduktet mellem vektorerne
                                                                     a = [a1,a2,a3]

                                                                     b = [b1,b2,b3]

                       defineres
                                                                     ab = a1·b1 + a2·b2 + a3·b3


Skriv et svar til: skalarproduktet mdt mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.