Matematik

STX matematik A 24-05-11

24. maj 2011 af magnus28 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg håber meget at der er nogle der kan løse denne opgave. Umiddeltbart er den meget nem, men er det en snyder? Det der forvirrer mig i opgave teksten er "et udtryk, der beskriver prisen på levering af grus " og ikke den samlede pris.

Opgaven lyder som følgende:

Ved levering af grus fra et bestemt byggemarked betaler kunderne 499 km pr. m^3 grus samt et fast beløb på 250 kr for selve transporten.

Indfør passende variabel, og opstil et udtryk, der beskriver prisen på levering af grus som funktion af det antal m^3 grus, der skal leveres.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2011 af NejTilSvampe


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

I denne opgave skal du se den vare, som firmaet prøver at sælge, som værende leveringen. Fuck hvad gruset koster, da det ikke er relevant.

Opgaven er imo letforståelig, hvis man læser den helt igennem uden at antage, at man skal beregne prisen for levering+grus.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2011 af NejTilSvampe

 undskyld, indså ikke det var opgaven uden hjælpemidler.


Svar #4
24. maj 2011 af magnus28 (Slettet)

Er vi så enige om at udtrykket er

f(x)=499x+250 ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2011 af NejTilSvampe

 ja


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det lyder rimeligt.


Svar #7
24. maj 2011 af magnus28 (Slettet)

Perfekt! (:


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. maj 2011 af spek (Slettet)

 Er de to ikke det samme ? Jeg har bare brugt i istedet for ?

f(x)=x*499+250

y=x*499+250 ? Er det ikke også rigtigt ?


Brugbart svar (2)

Svar #9
24. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

om du skriver 499*x eller x*499 er generelt ligegyldigt. Men af ren vane osv. ville man skrive 499x.


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. maj 2011 af spek (Slettet)

 Nu mente jeg mere til y & f(x) ?


Brugbart svar (2)

Svar #11
24. maj 2011 af NejTilSvampe

jo, men jeg er nysgerrig. I min besvarelse gjorde jeg opmærksom på at for x = 0 , giver modellen ikke mening. Fordi hvorfor ville man betale for at transportere 0 kubikmeter grus ? :) så jeg har givet det definitionsmængden x > 0. Er det en ting der vil trække op eller ned, hvad er jeres tanker om det?


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. maj 2011 af 215 (Slettet)

 #11
god obs.
jeg tror at det vil give +..


Skriv et svar til: STX matematik A 24-05-11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.