Fysik

Radioaktivt sporstof - henfald

25. maj 2011 af bruno-x (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Hvor mange henfald af
82Rb vil der ske i væsken i løbet af de første
4,0 minutter efter indsprøjtningen

aktiviteten er 1,48 Gbq

- er der nogen der kan hjælpe mig med den her ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

det sad jeg selv og bøvlede med i går. 

men brug at 

A0 = k * N0 

du ved A0 er (aktiviteten til t = 0 altså 1.48 Gbq) 

find k ved at bruge sammenhængen mellem halveringstiden af 82Rb og henfaldskonstanten. T1/2 for 82Rb er 75 s

T1/2 = ln(2)/(k)

k = .... 

dernæst finder du N0 ved at isolere denne 

N0 = ... 

og så bruger du henfaldsloven 

N = N0*e^(-k*t) 

hvor t = 4 min eller 240 s 

N0 - N = ... 

så har du antal henfald de første 4 minutter 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af komikeren (Slettet)

 T½=1,26 min. (DB)

Henfald = -deltaN=N0-N(4min)=(A0/k)-(A(4min)/k)

=(T½/ln(2))*(A0-A0(½)^(t/T½)= (T½/ln(2))*A0*(1-(½)^(4min/1,26min)

=(1,26*60s)/ln(2) * 1,48*10^9bq * (1-(½)^(4/1,26min) = 143..*10^9 ca lig 0,14*10^12 henfald

håber det hjalp


Skriv et svar til: Radioaktivt sporstof - henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.