Matematik

Enhedscirklen.

25. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Hvad er det man finder frem til ved hjælp af enhedscirklen? Og hvordan kan enhedscirklen kobles sammen med beregning af vilkårlige trekanter?

Jeg ved, at med enhedscirklen kan vi finde sinus og cosinus for en retvinklet trekant til en vinkel. Men hvordan kan jeg bruge det til at redegør for beregning af vilkårlige trekanter?


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. maj 2011 af SuneChr

Enhedscirklen er en geometrisk måde at vise definitionen af de trigonometriske funktioner sin og cos på. Enhedscirklen kan endvidere vise, hvordan regnereglerne for sin og cos af supplementvinkler og komplementvinkler er. Vilkårlige trekanter kan altid deles op i retvinklede hjælpetrekanter og kan således stykvis beregnes efter disse ret simple regler.  


Svar #2
25. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

tak for svar. Jeg har lige et andet spørgsmål næsten indenfor samme emne: Min lærer har fortalt mig at det er en god idé, at når man skal fortælle om sinusrelationer først at lave beviset for arealberegning af trekant. Er dette også en god idé når man skal fortælle om cosinusrelationer? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2011 af SuneChr

En sætning siger, at cos til en vinkel, som to enhedsvektorer danner, er lig med prikproduktet af de to enhedsvektorer. Denne giver anledning til    cos V  =  ( a / |a| ) • ( b / |b| )    ⇔   cos  V  =  ab / |a|·|b|

For den vilkårlige trekant ABC har vi:        BC  =  AC  -  AB        ⇒      BC2 = ( AC - AB )2

Regn videre på den sidste relation, og se, cos-relationen dukke op.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. maj 2011 af mathon

ensvinklede trekanter
             se


Skriv et svar til: Enhedscirklen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.