Kemi

Bariumsalte (kemiA)

23. maj 2005 af Melanie (Slettet)
Hej jeg skal snart til kemiA årsprøve, og laver nogle opg som jeg har lidt svært ved...

Det drejer sig om
opg (a): ved at Ko for bariumsulfat er 1,1*10^-10M^2
Både Ba2+ og SO4^-2 har 0 M i start.
er der nogle hjælpsomme??

opg (b): skal jeg hed først regne n=m/M og derefter c=n/V eller hva?
men jeg kan ikk ligekomme i gang...

Melanie:)

Svar #1
23. maj 2005 af Melanie (Slettet)

hele opgaven er fra
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

K_op=[Ba^2+]*[So_4^2-]
Så [Ba^2+]=sqrt(K_op)

b: ja.

Svar #3
23. maj 2005 af Melanie (Slettet)

hvordan skal jeg komme igang med (a)?
HJÆLP!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2005 af Mads123 (Slettet)

Jeg har lige skrevet det. Du har Ko(K_op) og du skal finde [Ba2+]. Det gør du ved at tage kvadratroden af Ko.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

...fordi [Ba(2+)] = [SO4(2-)]

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2007 af Sindberg89 (Slettet)

Hvordan kommer man så igang med opgave d og e i samme opgave?

Skriv et svar til: Bariumsalte (kemiA)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.