Fysik

jeg forstår ikke spørgsmålet

26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forsøgspersonen på billedet udfører armstrækninger i et stykke tid.


a) Vurdér hvilken effekt, forsøgspersonen i gennemsnit yder under den del af
bevægelsen, hvor armene strækkes. Tildel herunder passende værdier til
relevante fysiske størrelser.

hvad mener med dette spørgsmål? 

altså den effekt han yder? hvad er det? 

effekt er givet ved 

P = E / t 

hvordan kan jeg løse denne opgave? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Passende værdier kunne være: Personens vægt: 70 kg, højde han løfter sig i armstrækket: 0,6 m, et armstræk tager 1,2 sek.

Brug så F=m*a, A=F*s og P=E/t


Svar #2
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, er A = E i denne sammenhæng?

F = m *a  

a  = v / t så v findes. v = s / t = 0.5 m/s

a  = v / t  = 0.4166 m/s2

F = m * a = 29.166 N 

A = F * s = 17.5 J 

P = A / t = 14.58 W 

men er ARBEJDE lig med ENERGI i denne sammenhæng? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Arbejdet er lig med energien ja.

Du skal ikke udregne accelerationen. Den er blot tyngdeaccelerationen, som i danmark jo er 9,82 m/s2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Du forventede vel også effekten er mere end omkring effekten for en sparepære ;)


Svar #5
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

andreas, jamen så er det også F = m * g 

og ikke F = m * a som du i #1 skrev :) 

men så får jeg effekten til 343.2 W 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Det ville have været mere præcist ja, men når jeg bruger a er det med tankerne på Newtons 2. lov :)

Jamen så er du dygtig :)


Svar #7
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay godt nok :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2011 af jegerjon (Slettet)

Din fremgangsmåde er ikke korrekt.

Han løfter jo ikke hele sin kropsvægt, når fødderne rør jorden. Ønsker du at bruge den fremgangsmåde, skal du via kraftmoment bestemme hvor stor en masse hans arme bære.

Jeg har givet mit bud på to forskellige, og lige rigtige, svar i den her tråd (svar #45)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1020342#1025931


Skriv et svar til: jeg forstår ikke spørgsmålet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.