Matematik

Differentialkvotient? differentialkoefficient?

26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

Hej alle.

Skal lige forstå det ret? Der er altså ikke noget der hedder differentialkoefficient vel? Det er altså -kvotient?

Louise


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Det hedder differentialkvotient


Svar #2
26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

Hvad er så hældningskoefficient?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

a


Svar #4
26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

okay tak.. et spørgsmål til.. når man har fx har f(x) = x^2 så er f'(x) som altså er differentialkvotienten 2x. Betyder det så at man har differentieret? For bytter altid rundt på integrere og differentiere. :l

Og når man finder stamfunktioner F(x) så gør man jo det samme?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

ja, integrere er så det modsatte af diff.


Svar #6
26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

Jamen dvs x^2 til 2x er at man differentierer..?
kan du komme med et overskeuligt eksempel på differentiere og integrere med stamfunktioner osv? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. maj 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Prøv at taste det ind i dín lommeregner.

Først diff. X2 og når du har fået svaret til 2x, så integrere 2x.


Svar #8
26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

okay altså fra x^2 til 2x har man differentieret. fra 2x til x^2 integrerer man


Svar #9
26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

hældningskoefficient er a og bestemmer hældningen men differentialkvotienten siger da også noget om hældningen eller hvor stejl den er?


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. maj 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

er det tangentens hælding du snakker om?


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. maj 2011 af mathon

             y = 3x2 + 4

her står 3 som koefficient    (faktor til en variabel)

           differentialkvotient = kvotienten mellem differentialer      (kvotient er resultatet af en division)

           dy/dx = limes  Δy/Δx       
                                 Δx→0

.

              12      :       4      =      3
            dividend        divisor        kvotient           (folkeskolelærdom)


Svar #12
26. maj 2011 af louisææ (Slettet)

Mange tak :-)
Mht differentialligninger.. Differentier f og indsæt.. kan I komme med et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. maj 2011 af mathon

vis at

                                                y = M/(1 + Ce-aMx)
er en løsning
til differentialligningen
                                                dy/dx = ay(M-y)

 .

vis at

                                                y = c1·cos(ω·x) + c2·sin(ω·x)
er en løsning
til differentialligningen
                                                d2y/dx2 = -ω2·y


Skriv et svar til: Differentialkvotient? differentialkoefficient?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.