Matematik

Linear Algebra

26. maj 2011 af Unislave (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet som billed.

Jeg har beregnet exp(tA), men hvad gør jeg mere præcist herfra? Jeg roder rundt i formlerne og med hvordan jeg helt præcist skal løse den, så det vil være ret med en fremgangsmetode step-by-step :-) på forhånd tak

Vedhæftet fil: LA14.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt rækken

etA = ∑n=0 (tA)n/n! = ∑n=0 tnAn/n!

Man ser, at

An = [ (-1)n , 0 , (-1)n+1·n ; bn , 2n , (-1)n·n ; 0 , 0 , (-1)n ] ,

hvor bn+1 = 3·(-1)n + 2bn , med b1 = 3

Løsningen til differentialligningen x' = Ax , med x(0) = x0 er

x(t) = etA·x0


Skriv et svar til: Linear Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.