Samfundsfag

Samfundsfaglig metode

27. maj 2011 af pernilleege (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hej.

Jeg er ved at forberede mig til min at eksamen, hvor jeg skiver i fagene samfundsfag og historie. Mit emne er kropsidealet i 1800 til i forhold til i dag og hvilken rolle moderne teknologi har haft på kropsidealet i dag.

I samfundsfag har jeg læst en masse om Anthony Giddens teorier og en kropssociolog om en kropssociolog Mike Featherstone, der mener at kropsidealet er lavet af medierne og det er så det vi går efter.

Efter at jeg har læst og redegjort, samt analyseret for den viden jeg har læst omkring giddens og mike featherstone er jeg nået frem til at vi tager vores egne valg, men at vi i mange tilfælde også har svært ved at stå på egne ben og derfor ofte tager det lette valg og går efter det kropsideal medierne fremstiller.

Mit problem er, at jeg ikke kan finde ud af hvilken metode jeg har brugt? Og om jeg overhovedet har brugt nogen samfundsfaglig metode eller om det kun er de sociologer jeg har skrevet om, der har gjort brug af metode i og med de er nået frem til en teori?

Håber virkelig nogen kan hjælpe??

Mvh. Pernille


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2011 af NikolajOlsen

Har du ikke brugt nogen empiri? Altså har du brugt artikler, modeblade eller lignende? Eller har du bare godtaget teorierne som "sande"?



Svar #2
28. maj 2011 af pernilleege (Slettet)

Har brugt modeblade, artikler osv. til at finde frem til skønhedsidealet. Men ja, har vel også brugt det i samfundsfag til at bekræfte at de fremstiller kropsidealet? Er det så min samfundsfaglige empiri?

Man kan sige jeg både har brugt artikler, modeblade osv. til historie og samfundsfag.

Men hvilken metode er det jeg har brugt til at redegøre og skrive om Giddens og Featherstone om hvad de mener?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2011 af NikolajOlsen

For mig at se er der først rigtigt tale om metode, når man kombinerer empiri og teori eller hvis man indsamler empiri. Når du har brugt modeblade osv., så har du brugt en metode. Jeg vil bestemt tro, at du har brugt kvalitativ metode ved at have analyseret billeder i modelblade og artikler for at finde skønhedsidealer. Man kan måske kalde det dokumentanalyse eller noget lignende.


Skriv et svar til: Samfundsfaglig metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.