Matematik

Cylinderrør

27. maj 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle,

Jeg spurte omkring isolationen af rumfanget af et cylinderrør, det viste sig at være let nok... men i følge isolering - kan jeg ikke se hvordan enhederne skulle komme til at passe sammen...

Så jeg prøve i stedet at stille hele opgave spørgsmålet: Rumfanget af et cylinderrør V=pi*h(R2-r2), h=80 cm, r=3 cm og V=1,2 liter

Min tanke at det vil være:

R2=r2+V/pi*h dvs. 0,032m+0,001m3/pi*0,80m - men hvordan det skulle lande på m (som gerne skulle være SI-enheden for R, ved jeg ikke)

V=pi*h(R2-r2) - jeg forstår heller ikke hvordan dette skal kunne lande på m3


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Hvis h, R og r måles i centimeter, ser dit sidste udtryk sådan ud i enheder: cm3 = π*cm*(cm2 - cm2) = π*cm*cm2 - cm*cm2 = π*cm3 - cm3

De forskellige udseender af enhederne er blot for at vise det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

V/pi*h+r^2=R^2
 

R^2=1,2dm^3 / (pi*8dm + 0,3dm^2
 

R^2 = 0,1377 dm^2
 

R = 0,37 dm = 3,7 cm


Skriv et svar til: Cylinderrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.