Matematik

Potensvækst.

28. maj 2011 af littlej (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Er der nogen, der i meget pædagoisk terminologi kan forklare mig hvad Fy=fx^a betyder jeg forstår ikke rigtig sammenhængen?-udover at når x vokser med en bestem procentvækst, vokser y med en anden fast procentvækst.

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af nmcaan (Slettet)

f(x)=b*xa eksempel f(x)=10*x1/3

hvis x vokser med eksempel 10 % hvor meget vokser y? = (1+r)a-1=(1,10)1/3-1=3,22%

Fy=fx^a betyder:

hvis y vokser med eks 30% hvor meget procent vokser x ?

(1+r)1/3-1=0,30 


Skriv et svar til: Potensvækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.