Matematik

Potensfunktion a og b

28. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal forklare betydningen af a og b for grafens udseende.

A må være

Hvis a > 0 er funktionen voksende

Hvis a = 0 er funktionen konstant

Hvis a < 0 er funktionen aftagende
 

Men hvad med b?

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 b = f(1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

y = b * ax

Hvis a = 0 er y = 0


Brugbart svar (3)

Svar #3
28. maj 2011 af littlejohnn (Slettet)

b=f(1)

Imodsætning til liniær og eksponentiel funktioner, hvor b er skæring med y aksen.
Er b i potensfunktioner, der hvor grafen skærer i x=1... altså den tilsvarende funktionsværdi/y værdi til x=1... hvorfor b= f(1)
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1 og # 3 Det er ikke korrekt.
 

Vi har y = b * xa
 

Hvis x = 1  bliver y = b * a1 = ab
 

Hvis x derimod = 0 bliver y = b * a0 = b*1 =b
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 #4 - prøv lige at læs dit eget argument igen. og lad vær med at blande eksponentialfunktioner ind i det.


Svar #6
28. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Tak for svarende.

Men er blevet lidt i tvivl.

Nogle der 100 % ved, hvad b er?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 5

Tak for rettelsen -

og øv dig lidt i at tale pænt til os andre ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. maj 2011 af littlej (Slettet)

 #1 og #3 er korrekt


Skriv et svar til: Potensfunktion a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.