Matematik

cosinusrelationen

28. maj 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt i tvivl om, hvornår man kan bruge cosinusrelationen.

Jeg sidder med en trekant ABD. Jeg skal bestemme vinkel A. |AD| = 110 |BD|=61 og vinkel B= 96

Kan man kun bruge cosinusrelationen, når man kender længden af de to hosliggende sider til den vinkel man skal finde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 brug sinusrelationen

sin(A) / |BD| = sin(B) / |AD|


Svar #2
28. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

Har jeg også. Men det svarer ikke på spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 hvis du vil bruge cosinusrelationen skal du bruge alle tre sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2011 af peter lind

cosinusrelationerne skal bruges på trekanter når man

1) kender samtlige sider

2) kender 2 sider og mellemliggende vinkel

Den kan også bruges i andre tilfælde selv om det ikke er nødvendig.


Svar #5
28. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

det svarer ikke på spørgsmålet... Du behøver kun at kende 2 sider til cosinusrelationen og en vinkel. Skal disse to sider så være de hosliggende til den vinkel, der skal findes? Det mener jeg nemlig, de skal.


Svar #6
28. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

Tak #4. Det var svaret på mit spørgsmål


Svar #7
28. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvis du kender 2 sider og den mellemliggende vinkel, så er det vel ikke muligt at bruge sinusrelationen? (jeg ved godt, at man i sådan et tilfælde kan bruge cosinusrelationen)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 det svarer da på spørgsmålet... svaret er  n e j  hvis det skal oversættes.

#7 - 

n e j . med mindre du er villig til at bruge sinusrelationen to gange.


Svar #9
28. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

#8. Nej det var ikke et svar. Du skrev at man kan bruge cosinusrelationen i det generelle tilfælde, hvor man kender alle sider. Dette var blot ikke, hvad spørgsmålet lagde op til. Det er nu meget logisk


Skriv et svar til: cosinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.