Matematik

Enhedscirklen

28. maj 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

Når man ser på to punkter, der ligger symmetrisk om andensaksen, står der i min bog, at førstekoordinaterne har samme værdi med modsat fortegn dvs

cos(180deg-v)=-cos(v)

Men jeg kan virkelig ikke se, hvorfor cos(v) skal være negativ? Eller er det bare en del af definitionen?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Når punkterne ligger på hver sin side af 2. aksen, har det ene negativt fortegn og det andet positivt fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Derimod er sin(180-v) = sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2011 af Tyrael (Slettet)

Du har to punkter, der ligger symmetrisk om andenaksen, og de har samme andenkoordinat, mens førstekoordinaterne har samme værdi med modsat fortegn, hvorfor der gælder, at:

                                                                 cos(180o-v) = -cos(v)        og            sin(180o-v) = sin(v)

To vinkler, der lagt sammen giver 180o, har altså samme sinusværdi, mens deres cosinusværdi er ens, men med modsat fortegn. 
 

Evt. kan du se på den vedhæftede fil:


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du derimod har v og 360-v er cosinus den samme, mens sinus har forskelligt fortegn


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af mathon

cos(180deg-v)=-cos(v)

Men jeg kan virkelig ikke se, hvorfor cos(v) skal være negativ

    brug
                     cos(u-v) = cos(u)·cos(v) + sin(u)·sin(v)
 


Svar #6
29. maj 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

Jeg kan godt se, at dens ene 2.koordinat skal være negativ, fordi dette punkt er i 2.kvadrant. Men så burde det jo være    -cos(180deg-v) og ikke -cos(v).

Undskyld, men jeg ser bare ikke logikken lige dér.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2011 af mathon

                    cos(180º - v) = cos(180º)·cos(v) + sin(180º)·sin(v) = (-1)·cos(v) + 0·sin(v) = -cos(v)


Skriv et svar til: Enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.