Matematik

Værdi og definitionsmængde?

29. maj 2011 af AberrantSimon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne funktion: f(x) = 10x/x^2 + 1

Og jeg har det problem, jeg kan sgu ikke huske hvordan jeg finder værdi og definitionsmængden, har kigget i bogen men den hjælper ikke lige umiddelbart. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Definitionsmængden er alle de x, for hvilke funktionen er defineret.

Værdimængden er alle mulige funktionsværdier.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2011 af JohnJohn1337 (Slettet)

I det her tilfælde så må x2+1 ikke være lig med 0, da man aldrig må dividere med 0. Det kan dog heller ikke lade sig gøre da et hvilket som helst tal i 2 altid vil blive positivt. Din definitionsmængde dmf er derfor lig med R.

Værdimængden er de y-værdier du "får ud" når du putter x-værdier ind i funktionen. Det nemmeste at gøre er at tegne funktionen ind i en graftegner og aflæse derfra, det har jeg gjort for dig, og værdimængden vmf = (-5 : 5). Det vil sige at uanset hvilken x-værdi du smider ind, så vil du altid få et tal mellem -5 og 5 ud igen :)

Håber det hjalp:)


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. maj 2011 af SuneChr

# 2  Hvis det ikke tydeligt står i opgaven, at man må aflæse værdimængden på grafen, skal værdimængden altid findes ved funktionsundersøgelse ved differentiation. Grafisk aflæsning er ikke teoretisk holdbart. Så på med vanten # 0 !


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2011 af JohnJohn1337 (Slettet)

Heh ja, jeg tænkte bare at hvis han ikke vidste hvordan man skulle finde en definitionsmængde, så var det måske lidt voldsomt at skulle til at differentiere;)


Svar #5
29. maj 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg har også den her: g (x) = 1/8x^4 - x^2 - 2

Her skal jeg også finde definitions og værdimængden.

Jeg ved jo så allerede nu, at den ikke er = R, men hvad må den ikke være?


Svar #6
29. maj 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg bumper den lige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2011 af JohnJohn1337 (Slettet)

Skal funktionen læses sådan her:

1 / (8x4-x2-2) ?

Hvis ja, så er nævneren en maskeret andengradsligning. Den kan du sætte lig 0 og finde ligningens rødder(de x-værdier der vil give y=0). Når du har dem så ved du at din definitionsmængde = R\(rødderne)

Håber det hjalp;)


Svar #8
29. maj 2011 af AberrantSimon (Slettet)

#7

Skal funktionen læses sådan her:

1 / (8x4-x2-2) ?

Hvis ja, så er nævneren en maskeret andengradsligning. Den kan du sætte lig 0 og finde ligningens rødder(de x-værdier der vil give y=0). Når du har dem så ved du at din definitionsmængde = R\(rødderne)

Håber det hjalp;)

Altså det er 0,125, det er en brøk.


Skriv et svar til: Værdi og definitionsmængde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.