Matematik

Divider med tal der ikke går op

29. maj 2011 af Yasminlilleto (Slettet)

Hej.

Jeg har glemt hvordan man divider med tal, der ikke går op, så nogle der vil hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af Sportspigen (Slettet)

 Du bliver bare ved med at dividere, til talrækken gentager sig. Og hvis den ikke gentager sig, så afrund tallet(;


Svar #2
29. maj 2011 af Yasminlilleto (Slettet)

Det forstod jeg ikke noget af :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2011 af Sportspigen (Slettet)

 Har du et eksempel på et divisionsstykke?


Svar #4
29. maj 2011 af Yasminlilleto (Slettet)

 Ja, 974:5 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af PlasticSmoothie (Slettet)

 Eksempel: 3 op i 16.

1: Først finder du ud af, hvad det tætteste, du kan komme på 16 UDEN at komme over er. I dette tilfælde kan du gange 3 med 3 og få 15. Så først skriver du 3.

2: 16-15 giver 1. 3 går ikke op i 1, da det er mindre end tal. Så du 'låner' et 0. Tilfvarende skriver du kommer ved siden af 3. Nu har du 3,

3: 3 op i 10 er 3, og det giver 9. Der ganger du også tre gange, så nu skriver du 3 igen. Nu ha du 3,3

4: 10-9 er 1. Nu er vi tilbage ved step 2, så nu kan du godt regne med, at det vil blive ved med at være 3 lige meget hvor meget du gør det. Så stop og afrund =)

Så 16/3=3,33.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2011 af Sportspigen (Slettet)

 Det divisionsstykke GÅR op. (;

hvis man dividerer med tal der er lavet ud af 5 og 2, så går de op. Man kan ikke plusse og minusse de to tal, men de skal ganges. Så hvis man dividere med et tal  fx. 2*2*5, så går det op (;


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis du taler om 974:5 , så går det da ikke op, for 5 går jo kun op i hele tal, der ender på 0 eller 5. Her får man 4 til rest:

974:5 = 194 + (4/5) = 194 4/5 = 194,8

Man taler om, at et divisionsstykke med hele tal går op, hvis resten ved divisionen er 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2011 af Pettson

Jeg sidder og tænker på, om spørgeren - og andre yngre brugere af Studieportalen - nogensinde har set den opstillingsmåde, som jeg lærte i folkeskolen.
Eller, hvis man ikke har set den før, om man kan gennemskue, hvad der foregår ...

Hvis du skal aflevere resultatet som ægte brøk:
974 : 5 = 194 4/5
5
47
45
  24
  20
    4

Hvis du skal aflevere resultatet som decimalbrøk:
974,0 : 5 = 194,8
5
47
45
  24
  20
    40
    40
      0
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2011 af mette48 (Slettet)

#0

Du spørger hvad man gør, når divisionsopgaver ikke går op. Jeg regner med at du så godt ved hvordan man dividerer, når stykket går op.

Når du har trukket det sidste ciffer ned og fået en rest der ikke er 0, sætter du et komma efter det sidste ciffer du har i resultater. Derefter skriver du et 0 efter resten og fortsætter den almindelige division. Hver gang du får en rest, skriver du et 0 bag resten ("trækker et 0 ned") og fortsætter til et af cifrene efter kommet kommer igen i resultatet.

#8

Så vidt jeg husker var der, da jeg forlod undervisningen for 12 år siden, mindst 5 forskellige opstillinger til division, hvoraf den ene var umulig at bruge, hvis man skulle dele med flercifrede tal.

Det der med at forstå fremgangsmåden, ved blot at se nogle eksembler er nok vanskeligt, men det er fint du kommer med et eksembel.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2011 af Pettson

#9   Ideen med at vise en opstilling kom ved at jeg selv havde svært ved at forstå svar #5.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2011 af mathon

                 (16/3) = (15/3) + (1/3) = 5 1/3


Skriv et svar til: Divider med tal der ikke går op

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.