Fysik

Tyngdeaccelerationen

30. maj 2011 af Arentved (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg er til 24 timers Fysik C eksamen, jeg har trukket emnet "Energiomdannelse og Mekanisk Energi"

Jeg har dog nogle problemer ved formlen for den potentielle energi, som er en vigtig faktor i den mekaniske energi

Formlen for potentiel energi lyder således: Epot = m(masse) * g(tyngdeaccelerationen) * h(højdeforskellen)

Da tyngdeaccelerationen lyder således g = 9,82 J/(kg*m) er jeg lidt i tvivl hvor jeg får disse resultater fra.

Jeg vil udregne den potentielle energi for en blyant som er 2 meter over jorden, da den bliver sluppet, også er jeg meget i tvivl om hvordan jeg udregner tyngdeaccelerationen i forbindelse med formlen?

Tak på forhånd


Svar #1
30. maj 2011 af Arentved (Slettet)

Mit første indlæg, blev måske lidt rodet, men hvad jeg er i tvivl om er hvordan jeg kommer frem til j, kg og m i forbindelse med udregningen af tyngdeaccelerationen


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Tyngdeaccelerationen er altid 9,82 m/s2 ved jordoverfladen (alt efter hvor på Jorden du befinder dig). Enhederne skal du ikke gøre noget ved, det er bare tyngdeaccelerationens enhed. Du kan jo se, hvad der sker, når du ganger J/(kg*m) med kg og m.


Svar #3
30. maj 2011 af Arentved (Slettet)

Så jeg skal bare skrive 9,82 ind i formlen for Epot?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #3:

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af mathon

            J/(kg·m)  = (kg·m2/s2)/(kg·m)  =  m/s2


Skriv et svar til: Tyngdeaccelerationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.