Matematik

koordinatsystem

30. maj 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

  tegn i et koordinatsystem linierne 1 og m:  

1:  y= 1½x   2   m:  y= x + 1   aflæs liniernes skæringspunkt.   håber i vil hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo den samme opgave, som du har fået gennemdiskuteret og løst i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1027741 . Der ingen grund til at starte en ny tråd med det samme spørgsmål. Hvis du har spørgsmål til svarene i den anden tråd, så fortsæt diskussionen dér.


Svar #2
30. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 ja men forstå den ikke kan du ikke forklare den til mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af Danielriis (Slettet)

Du ved hvad y er lig med i begge ligninger.

så sig l = m

isoler x

indsæt x i af ligningerne

find y -værdien

bum du har et koordinatsæt hvor funktionerne skærer hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Genlæs #1 . Gå tilbage i den anden tråd og forklar, hvad det er, du ikke forstår der. Overvej også faktisk at læse svarene i den anden tråd, før du spørger.


Svar #5
30. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 vil du ikke lave begge  linigerne til mig kan dem ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2011 af Mac3 (Slettet)

Svaret i #3 løser ikke din opgave.

Du skal tegne de to linjer i et koordinatsystem. Begynd med linjen l. Du begynder med at lave en tabel. Vælg 3 x-værdier, f.eks. 0, 2 og 4 (det kan også være 1, 2 og 3 - det er ligegyldigt). Sæt den første x-værdi ind i ligningen l:

y = 1½*0+2      det giver y = 2, hvilket giver dig et punkt i koordinatsystemet, nemlig (0,2), fordi når x=0, er y=2

Så sætter du næste tal ind i samme ligning og får endnu et koordinatsæt. For at være på den sikre side, kan du lige tage den 3. x-værdi og gøre det samme. Så plotter du de 3 punkter ind i et koordinatsystem og tegner en lige linje gennem dem. Det var første linje, l. Derefter gør du det samme med linjen m.


Skriv et svar til: koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.