Matematik

Mat HF B 26 maj 2011

30. maj 2011 af hugo89 (Slettet)

Hej jeg har lige et par opgaver jeg meget gerne vil vide resultaterne på.
Opgavesættet kan findes her:
http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%20hfe111_MAT_B.ashx

Det er primært opgave 4,6 og 7 jeg gerne vil have svar på.

Da man skal bruge billedet/grafen i opgave 4 bliver man nødt til at downloade opgaven ovenover...
Håber virkeligt nogen kan hjælpe mig med den.

Jeg regnede løste den selv sådan at jeg sagde f(-3)=0 og f'(8)=0
Men er meget i tvivl om det er rigtigt og så simpelt??

Opgave 6 lyder:

f(x)=3x^2+ln(x)+3   og  g(x)=6x+(1/2)   Undersøg om f(x) er en stamfunktion til g(x).

Jeg regnede det ud i hovedet da det var delen uden hjælpemidler og jeg skrev at det passede at det var en stamfunktion, men efterfølgende da jeg regnede det ud på lommeregner kunne jeg ikke finde de +3 nogen steder, hvilket jeg i opgaven bare regnede med var +c.

Opgaver 7: hvis nogen gider skrive resultaterne til de forskellige afstande og vinkler ville det være super.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2011 af Yow! (Slettet)

opgave 6:
 - korrekt...

opgave 4:
 - for at finde f'(0), skal du aflæse y, når x=o.... dvs. f(0) = 7
 - for at finde f'(0), skal du aflæse y, når x=3 idet grafen netop i det punkt går fra at vokse til at aftage...(tænk på fortegnsanalysen)... dvs. f'(0)=11
         


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2011 af EdithFou (Slettet)

 Opgave syv er diskuteret i denne tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1026312


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2011 af EdithFou (Slettet)

  
#1
          

Jeg var også til den eksamen, og nu bliver jeg helt i tvivl over min egen besvarelse på spg. 4, da jeg, så vidt jeg husker, har besvaret det anderledes. Jeg forstod det sådan at hvis f(x)=0 så er ligningen f(8)=0 og endvidere at f'(x)=0 så er ligningen f'(3)=0. På samme måde som trådstarter svarede. Er det forkert forstået så?

Skriver du ikke hvordan man finder f(0) og ikke f(x)=0?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. maj 2011 af Yow! (Slettet)

ang. opg. 4: det er mig der er forkert på den..troede der stod f(0) og f'(0)... min fejl.... :-/


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4:

f(x) = 0 -> x = -3 v x = 8

f'(x) = 0 -> x = 3


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 6: [ f(x) er en stamfunktion til g(x) ] <-> [ f'(x) = g(x) ] . Da f'(x) = g(x) er svaret da bekræftende.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. maj 2011 af EdithFou (Slettet)

#5

Øv! Den måde at besvare opgaven på virker mere rigtig. Tror du det giver fuld point bare at have skrevet:

f(8)=0

og

f'(3)=0

?


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det kan vel ikke give fuldt point, hvis du ikke har fundet begge rødderne, altså begge løsningerne til ligningen
f(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. maj 2011 af EdithFou (Slettet)

 #8

#7

Ups. Nej, selvfølgelig ikke


Svar #10
30. maj 2011 af hugo89 (Slettet)

Tusind tak for svarene allerede...
Jeg kiggede lige på det link du sendte til mig med at opgave 7 var diskuteret i en anden tråd.
Men jeg har alligevel et spørgsmål ang. som jeg håber de hurtige folk i den her tråd kan hjælpe mig med :)

Det er opgave c) i opgave 7.
Jeg har regnet den således:

vinkel B i trekant ABM = 180-90-63 = 27 grader

|BM| = 4,3*cos(27) = 3,8

er dette forkert???


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er desværre helt forkert. Punktet M er midtpunktet af liniestykket AC, så BM er medianen mb i trekant ABC. Du har antaget, at BM er højden hb .


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vedr. Opg 7:

a) Bestem vinkel C ved sinusrelationen: sin(C) = c·sin(A) / a = 34,293o .
    Dermed er vinkel B også bestemt, B = 82,707o.

b) Bestem |AC| = b af cosinusrelationen eller sinusrelationen: b = a·sin(B) / sin(A) = 7,570 .

c) Bestem |BM| af en cosinusrelation i trekant ABM : |BM|2 = c2 + (b/2)2 - 2c·(b/2)·sin(A) -> |BM| = 4,247


Skriv et svar til: Mat HF B 26 maj 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.