Matematik

(Brøker) Vis at...

18. august 2003 af Nybegynder (Slettet)

/

jeg skal vise at:

a)

4x/y + 3x/2y + 7x/8y = 51x/8y

b)

4a + 3/2b - 2a-4/3b = 8a+17/6b

a) har jeg fundet ud af at fællesnævner skal være 8y , men så er jeg ikke helt 100 % sikker vhad man skal gøre for at vise det...

b) der fandt jeg ud af at fællesnævner skal være 6b men så kan jeg ikke mere.

nogen der ved hvordan man lige bære sig ad?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2003 af 404error (Slettet)

Så sætter du på fælles brøkstreg på venstresiden og reducerer tælleren.

Svar #2
18. august 2003 af Nybegynder (Slettet)

hvordan vil det så se ud?

jeg er ikke helt med...

Svar #3
18. august 2003 af Nybegynder (Slettet)

b) kan det passe at jeg forlænger den første bræk med 3 og den anden med 2 og trækker fra hinanden?

Svar #4
18. august 2003 af Nybegynder (Slettet)

bræk mente brøk

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)

4x/y+3x/2y+7x/8y=51x/8y (=)32x/8y+12x/8y+7x/8y=51x/8y (=)
(32x+12x+7x)/8y=51x/8y (=) 51x/8y=51x/8y

Svar #6
19. august 2003 af Nybegynder (Slettet)

thx fifan! ;D

vil du også lave b´en? for så vil ejg lgie rette mit med dit.

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)

(4a+3)/2b-(2a-4)/3b=(8a+17)/6b(=) 3(4a+3)/6b-2(2a-4)/6b=(8a+17)/6b (=) (12a+9)/6b-(4a-8)/6b=(8a+17)/6b(=) (12a+9-4a+8)/6b=(8a+17)/6b
(=) (8a+17)/6b=(8a+17)/6b

Svar #8
19. august 2003 af Nybegynder (Slettet)

(=) <-- hvad betyder den der tegn? jeg har bare brugt = . Mener du <=>?

men elelrs thx!

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2003 af SP anonym (Slettet)

måske mere forståeligt sådan: <=>
er det ikke rimeligt indlysende, at
(=) skal forståes som ENSBETYDENDE MED!!!
Håber du bliver lidt bedre med tiden! Prøv evt også SELV at løse nogle opgaver, det hjælper...
Held & lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Spørgsmålet er om = virkelig er en logisk analogi til begrebet ækvivalens. Viden bygger som bekendt på erfaring og denne går med tiden hen og danner konventioner, dvs. abstrakte symboler antager en given mening defineret af flertallet. Det kunne jo være, at den gæve nybegynder er vokset op med et af følgende tegn for =, der er af proportional gyldighed:
.æqus. , ------>, II ..... etc.

Skriv et svar til: (Brøker) Vis at...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.