Matematik

a og b i potensfunktion

31. maj 2011 af kamillasa (Slettet)

 Hvad betyder a og b i potensfunktion?

b er y-værdien når x=1
men hvad er a???

HJÆÆÆLP

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

y = b * xa     x=1          y = b*1a         Prøv at give eksponenten a forskellige værdier og se hvad der sker når du opløfter tallet 1 til en potens.  Rigtigt du får tallet 1.       y = b*1  => y = b   .     Husk at det er x der er en variabel værdi og ikke eksponenten og konstanten a .    Konstanten b er begyndelsesværdien og konstanten a er eksponenten 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2011 af SuneChr

   y  =  b·xa

a er et mål for dén kraft, potens, som giver funktionen  sin vækst.


Svar #3
31. maj 2011 af kamillasa (Slettet)

 Eksponenten hvad betyder det :)

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Esponenten er den potens et tal bliver opløftet til   I funktionen y = b*xa     er a en eksponent .  

I potensfunktionen y=x4    er tallet 4 en eksponent 


Svar #5
31. maj 2011 af kamillasa (Slettet)

 Okay 1000 tak:)
Så jeg har ret hvis jeg siger at a er hældningstallet hvis potenssammenhængen bliver indtegnet i et dobbeltlog.-papir ?

 

Skriv et svar til: a og b i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.