Matematik
Eksponentiel notation
Er der nogen som kan fortælle om Eksponentiel notation?
Svar #1
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
Hvad vil du vide her, som du ikke kan læse eller google dig til?
Svar #2
31. maj 2011 af anym (Slettet)
Jeg har læst i min bog..
og der står der noget med at 15!=1x2x3x4....13x14x15
Det forstod jeg ikke så meget af...
Svar #3
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Hvis n er et positivt, helt tal, betyder n! produktet af alle de hele tal fra 1 til n, altså
n! = 1·2·3·...·(n-2)·(n-1)·n
For eksempel
1! = 1
2! = 1·2 = 2
3! = 1·2·3 = 6
4! = 1·2·3·4 = 24
5! = 1·2·3·4·5 = 120
osv.
Det har nu ikke specielt noget at gøre med eksponentiel notation.
Svar #4
31. maj 2011 af Krabasken (Slettet)
For fuldstændighedens skyld, skal det måske også nævnes, at 0 ! er defineret som værende = 1 ;-)
Svar #5
01. juni 2011 af anym (Slettet)
Jamen, hvad er det så hvis det ikke har noget med det at gøre?
Svar #6
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det drejer sig om definitionen af n! (som læses "n fakultet").
Svar #7
01. juni 2011 af Crazyguitarman (Slettet)
#5
Det hedder fakultet. Jeg ved egentlig ikke hvad man bruger det til, jeg tror det har noget med sandsynlighedsregning at gøre, men det må du ikke hænge mig op på.
Det virker som om du ikke rigtig ved hvad du søger svar på..
Svar #8
01. juni 2011 af Krabasken (Slettet)
Prøv nu at google - der er flere glimrende forklaringer på eksponentiel notation ;-)
Svar #9
01. juni 2011 af anym (Slettet)
Det er bare fordi jeg skal til prøve imorgen :) jeg vil bare være sikker :)
Svar #10
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Det anvendes i kombinatorik, hvor det indgår i binomialfordelingen. Det anvendes også inden for matematisk analyse, og det indgår f.eks. i rækkeudviklingen af eksponentialfunktionen ex = ∑n=0∞ xn/n! .
Skriv et svar til: Eksponentiel notation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
