Matematik

Andengradspolynomium - d ???

01. juni 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg sidder og læser til mundtlig matematik eksamen og har et spørgsmål om andengradspolynomium.

mit spørgsmål hedder:

gør rede for betydningen af a, c og d i forhold til andengradspolynomiets graf.

Jeg ved at:

a = hældningskoefficienten / negativ eller positiv parabel
c = skæringen på y-aksen

og at grafen er en parabel.

Men hvad er d?

Håber der er nogen som kan hjælpe :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2011 af Duffy

Læs og se her. Spørg dernæst...

http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium

http://www.youtube.com/watch?v=Ub6YyVZV5V4

http://www.youtube.com/watch?v=sRpzUiY-UhU

http://www.youtube.com/watch?v=934Ldm7kbBk


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2011 af AskTheAfghan

d = diskriminant


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2011 af julleulle (Slettet)

d bestemmer hvor mange rødder den har 1, 2 eller 0 .  Du skal kende d før du kan beregne toppunket


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2011 af Duffy

#3: Ikke nødvendigvis!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2011 af julleulle (Slettet)

#4 hvorfor ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2011 af Duffy

#5: Siger ordet DIFFERENTIALREGNING dig noget?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2011 af julleulle (Slettet)

7# Hvis hun går ind og siger det jeg sagde vil de ikke sige det er forkert og slet ikke på b niveau..


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2011 af Duffy

#8: Differentialregning er en stor del af B-niveauet. Og hvis du finder toppunktet vha differentialkvotienten viser du at du også kan involvere den hårdere del af matematikken til at finde frem til dit resultat = højrere karakter !


Svar #10
05. juni 2011 af hejjegheddercamilla (Slettet)

Jeg har fundet ud af det mange tak :-)

Nu er jeg så ved at bevise løsningsformen for andengradsligningen ax^2+bx+c= 0

F(x)= ax2+bx+c

4a^2x^2+4abx+4ac= 0

4a^2x^2+4abx+4ac+b^2-4ac= b^2-4ac

4a^2x^2+4abx+b^2= d

(2ax+b)^2=d

Jeg forstår ikke hvordan vi kommer fra
4a^2x^2+4abx+b^2= d
til
(2ax+b)^2=d

Nogen som kan forklare? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2011 af AskTheAfghan

Tjek [LINK]


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - d ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.