Matematik

polynomier, ligninger og differentialregning

01. juni 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP, for jeg skal snart op til eksamen !! ISÆR AF NOGEN DER HAR STYR PÅ DET.... :) og jeg vil gerne have det foreklaret detaljeret.. hihi :)

- gøre rede for andengradspolynomiets graf og udled formlen for toppunktets koordinatsæt


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Er det ikke forklaret detaljeret i din bog?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 forklar nærmere?...


Svar #3
01. juni 2011 af mehtapcik (Slettet)

nej, for jeg forstår ikke det der står i bogen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal sikkert forklare, hvorledes koefficienterne a, b, c i 2.-gradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c har indflydelse på udseendet af grafen for f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

udled formlen for toppunktets koordinatsæt      f(x) = ax2 +bx + c   

f'(x) = 2ax+b       f(x) differentieres

2ax + b = 0     f'(x) = 0 for at finde x koordinat til ekstremum/toppunkt

2ax = -b  =>   x = -b/2a   

 x = -b/2a   indsættes i f(x) = ax2+bx+c   for at finde y-koordinat

y = f(x) = a(-b/2a)2 +b (-b/2a) +c  =>  y =  ab2/4a2 -b2/2a +c       gang paranteserne ind

y = b2/4a  -2 b2/4a  + 4ac/4a    der reduceres og brøker forlænges for at få en fællesnævner der hedder 4a

y = -(b2 - 4ac)/4a       der stilles op på en fælles brøkstreg

y = -d/4a         diskriminanten d = b2 -4ac

Toppunktets koordinatsæt   ( x;y ) = ( -b/2a ; - d/4a )

  

      


Skriv et svar til: polynomier, ligninger og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.