Kemi

Ækvivalente mængde

03. juni 2011 af MahNas (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har et spørgsmål her:

bariumchlorid-opløsningens formelle koncentration er 1,47 mol/L. du bruger 500 mL af opløsningen.

Den ækvivalente mængde kaliumsulfat-opløsning er 245 mL

-Beregn kaliumsulfat-opløsningens formelle koncentration

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Egne tanker?


Svar #2
03. juni 2011 af MahNas (Slettet)

nej det er en eksamsopgave

opgaven er startet sådan;

Du blander ækvivalente mængder af n bariumchlorid-opløsning og en kaliumsulfat-opløsning

a) opskriv et afstemt reaktionsskema med fasebetegnelser for den reaktion, der finder sted ved sammenblandingen

bariumchlorid-opløsningens formelle koncentration er 1,47 mol/L. du bruger 500 mL af opløsningen.

den ækvivalente mængde kaliumsulfat-opløsning er 245 mL

b) beregn kaliumsulfat-opløsningens formelle koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2020 af cungvanhmun (Slettet)

(b)

cbarium = 1,47 mol/L  

vbarium = 500 ml , svar til 0,5 L

vkalium = 245 mL ,  svar til o,245 L

n = c*v

1,47 mol/L * o.5 L  =   0,735 mol

n= 0,735 mol

c =  n / v

c = 0,735 mol  / 0 , 245  L

c = 3 mol / L

jeg tro at sådan beregne. 


Skriv et svar til: Ækvivalente mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.