Kemi

enzymer og øl-brygning

03. juni 2011 af atm-girl (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej:) 

nogen der ka hjælpe mig med dette spørgsmål/opgave???

2:  Der ønskes en gennemgang af bygkernernes enzymers rolle i ølbrygningen.

Jeg har indtil videre skrevet dette: 
Et enzym er en biologisk katalysator.
Enzymer er proteiner, sammensat af aminosyrer i et kædemolekyle: aminosyrerækkefølgen udgør det man kalder proteinets primære struktur, og rækkefølgen af aminosyrer er bestemt af et gen i cellen (dvs. af rækkefølgen af nukleotider i DNA molekylet). Der findes enzymer i malt, der kan omdanne stivelsen i både malt og råfrugt til sukkerstoffer.

Jeg ved udmærket godt, at det ikke er nok svar, men jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal have med ??? 
Altså enzymer spiller en væsentlig rolle, fx. i forbindelse med de  delprocesser, nemlig; glycolyse, citratcyklus, og elektrontransportkæde. Skal jeg så forklarer alle de processer til det overordnet spørgsmål ? 

Jeg har også et andet spørgsmål; som kommer før dette:

 1. Der ønskes en kort gennemgang af ølbrygningsprocessen.
Eller skal jeg forklare de 3 processer under dette spørgsmål ??? 

Dette er eksamensspørgsmål, så håber i vil hjælpe mig hurtigst muligt :) 


ATM 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2011 af vejgeh (Slettet)

Du skal nok nærmere snakke om, at enzymer faciliterer en omdannelse af sukker til ethanol, altså at de nedsætter aktiveringsenergien i den omtalte proces.. Tal mere direkte om enzymernes rolle - var ølbrygning det samme uden enzymer?


Skriv et svar til: enzymer og øl-brygning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.