Kemi

Redoxreaktion - hjælp..

03. juni 2011 af ick (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg skal afstemme en redoxreaktion, men ligegyldigt hvad jeg gør, ender det aldrig med at passe med lige mange H-atomer på hver side tilsidst. Jeg kan ikke forstå, hvad jeg gør forkert. Nogen der kan hjælpe? Reaktionen er:

S2- + Cl2   ->   SO42- + Cl-

Jeg ender med at få 

S2- + 8Cl2 + H++ 4H2O -> SO42- + 8Cl-

men når jeg tæller efter med lige mange H-atomer på begge sider, så stemmer den ikke. Kan i se hvad jeg har gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

ser lige på det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Er der ikke fejl i din reaktionen?

Er det ikke SO2-3 istedet for S2-?


Svar #3
04. juni 2011 af ick (Slettet)

 Nej, det er det ikke. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2011 af Landbo (Slettet)

Ladningen er afstemt forkert, hvor du sætter H+ på den forkerte side.

Hvis man regner ladningen er den -2 / -10. Dvs. der skal 8 H+ på højre side.

Samtidig får du for mange Cl på venstre side, hvor der kun skal stå 4 og ikke 8, da det er Cl2. Så burde du kunne afstemme den rigtigt bagefter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Jeg har lige løst den.

2S2- + 8Cl2 +8 H2O -> SO2-4 + 16Cl-+16H+

Har afstemt den så det passer.


Svar #6
05. juni 2011 af ick (Slettet)

 Jeg forstår ikke din løsning.

For at afstemme opgang og nedgang i S-atomet skal der da tilføjes et 2 foran alle S-atomer. Det har du ikke skrevet foran SO2-4?

S reduceres med 8

Cl oxideres med 1

S: 8 * 2 = 16

Cl: 1 * 16 = 16

Hvordan ser din opgang og nedgang ud? ^


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Ja ups glemte lige at skrive 2 tal foran så:

2S2- + 8Cl2 +8 H2O -> 2SO2-4 + 16Cl-+16H+

Husk nu at Cl reduceres 1•2⇓

Du skal huske 2-tallet, at Cl2, skal komme foran Cl- så det bliver 2CL.

Haber du forstår, el. skriv tilbage.


Svar #8
05. juni 2011 af ick (Slettet)

 Cl oxideres vel? (oxideres = afgiver?) Cl's oxidationstal på venstre er 0, og til højre -1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Nej den reduceres, den går fra 0 til -1 dvs. 1•2⇓

2 tallet er koefficent som står i fodtallet i Cl2


Svar #10
05. juni 2011 af ick (Slettet)

 Nu fik jeg den sgu til at stemme. aner ikke hvordan! mit resultat blev:

4H20 + S2- + 4Cl2 => SO42- + 8Cl- + 8H+

Tror bare du har ganget med 2 og 16 for at få "fællesnævner" istedet for 1 og 8, som jeg har gjort :-)

Men tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Du skal få en fællesnævner, det er vigtigt at man gøre det.


Svar #12
05. juni 2011 af ick (Slettet)

 ja, det har jeg jo også. 1 og 8... man kan begge dele.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Oka fint nok, selv tak.


Skriv et svar til: Redoxreaktion - hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.