Fysik

Ohms lov

03. juni 2011 af Manjajensen (Slettet)

 Hej :)

Hvis jeg skal demonstrere Ohms lov, hvordan gør jeg så det:?

Altså hvis jeg har et elværk, og amperen er 10 og watt (pæren) er 60 watt , så skal ejg bruge ohms lov til at finde ud af strømmen eller hvad ?

Volt = ampere * ohm ? 

hvad skal jeg så?

-------

og hvis jeg skal vise  begrebet efekt Watt (volt* ampere )?

Håber virkelig på jeres hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af Clickx (Slettet)

Der findes to formler til beregning af henholdsvis U, R, I og P. Den ene er U = R * I og den anden er P = U * I.
For så at finde en af følgende går man ind og laver formlen om så den passer til det man skal finde. Husk der skal altid være to ting til at finde den tredje.

U = Spænding (Volt)
R = Modstand (Ohm)
I = Strøm (Ampere)
P = Effekt (Watt)
_______________________________
I dit tilfælde skal du bruge formlen P = U * I som du så laver om til denne formel:

U (Spænding) = P(60 Watt) / I (10 Ampere) = 6 Volt

OBS: Det skal lige siges at du ikke kan finde strømmen ved hjælp af Ampere og Watt da du jo allerede har strømmen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2011 af Clickx (Slettet)

Se vedhæftede fil.

Som jeg skrev ovenover skal man bruge to forskellige "egenskaber" til at finde den tredje egenskab.
Husk på følgende:                 U = Spænding (Volt)
                                              R = Modstand (Ohm)
                                              I = Strøm (Ampere)
                                              P = Effekt (Watt)

Når du så skal finde en af ovenstående "egenskaber" går du blot ind i cirklen og finder den formel der passer :)
- Håber det hjalp lidt.

Vedhæftet fil:ohms lov.gif

Svar #3
03. juni 2011 af Manjajensen (Slettet)

 Mange tak :) Så spændingen er 6 volt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2011 af Clickx (Slettet)

ja ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2011 af cathi (Slettet)

Hvordan ved man hvilke formel man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2011 af Clickx (Slettet)

Du ved at:  U = Spænding (Volt)
                  R = Modstand (Ohm)
                  I = Strøm (Ampere)
                  P = Effekt (Watt)

Skal du så finde U går du ind cirklen finder U, og ser hvilke to ting du skal bruge for at finde U.
- Her kan du se at du skal bruge enten I (strøm, ampere), R (Modstand, ohm) eller P (Effekt, watt). Har du så f.eks. I og P finder du den formel der indeholder I og P og er lig med U ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2011 af cathi (Slettet)

Tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2011 af Clickx (Slettet)

Intet problem ;)


Skriv et svar til: Ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.