Matematik

M/1+ce^aMt er en løsning til y´=ay(M-y) - gøre prøve

03. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Er virkelig lost her :S skal gøre prøve for at:

y=M/1+ce^aMt er en løsning til y´=ay(M-y)

Venstre side:
M/1+ce^aMt <--- skal differentieres, hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt regnereglerne for differentiation af en kvotient og af en sammensat funktion.


Svar #2
03. juni 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 Kan du evt. forklare lidt nærmere? Skal man benytte substitution eller hvordan griber man den helt præcist an?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej ikke substitution. Man skal differentiere en kvotient:

y' = [M/(1+ceaMt)]' = -[M/(1+ceaMt)2]·(1+ceaMt)' = -[M/(1+ceaMt)2]·caMeaMt


Skriv et svar til: M/1+ce^aMt er en løsning til y´=ay(M-y) - gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.