Matematik

Bevis f(x)=ax^3 => f'(x) = 3ax^2

04. juni 2011 af Madstv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg er kommet i den dejlige situation snart at skulle afslutte mit matematik B, mit eneste problem er bare at jeg har et bevis jeg simpelthen ikke kan greje. 

Bevis f(x)=ax^3 => f'(x) = 3ax^2

Har vedhæftet et worddokument, hvilket gør beviset lidt mere læseligt!

Stedet hvor det går galt er fra linje 2-3 og 3-4, resten kan jeg godt finde ud af!

Håber der er noget der kan hjælpe!

Venligste sommerhilsner,

Christian!

Vedhæftet fil: Bevis - HJÆLP!.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2011 af peter lind

Jeg kan ikke læse din docx fil. Kan du ikke levere den som en doc eller pdf fil?


Svar #2
04. juni 2011 af Madstv (Slettet)

 Så skulle det være klaret!

Og tak for den hurtige respons!

Vedhæftet fil:Bevis - HJÆLP!.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #3
04. juni 2011 af peter lind

2 ->3

(x+Δx)3 = (x+Δx)(x+Δx)2.  På det sidste led er så brugt reglen om kvadratet på en toleddet størrelse altså (a+b)2 = a2+2*a*b +b2  med a = x og b = Δx

3-> 4

Der er brugt at (x+Δx)*g(x) = x*g(x) +Δx*g(x) med g(x) = x2 + 2xΔx + (Δx)2


Svar #4
04. juni 2011 af Madstv (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!!! :)


Skriv et svar til: Bevis f(x)=ax^3 => f'(x) = 3ax^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.