Matematik

Potensligning hjææælp!

05. juni 2011 af wellebob (Slettet)

Hej alle!

Jeg har problemer med denne potensligning 2000*x^-3,4 = 50.

Nogen der har en idé om hvordan man løser den?


Svar #1
05. juni 2011 af wellebob (Slettet)

Den skal forresten løses uden lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#0:

Hm.

Start med at dividere på hver side med 2000:

x-3,4 = 50/2000

Så inverterer du på hver side:

x3,4 = 2000/50 = 40

Og tager den 3,4'ende rod på hver side.

x = 401/(3,4)

Mon ikke det passer?


Svar #3
05. juni 2011 af wellebob (Slettet)

 Okay, men den 3,4'ende rod er da rimelig kompliceret at regne i hovedet? Tror du at det er okay at bruge lommeregneren til denne opgave så? Det er til mundtligt mat b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2011 af Jerslev (Slettet)

#3: Jeg kan ikke lige se, hvorfor det skulle forventes, at du kan beregne den rod i hovedet. Det giver ikke noget pænt tal.

Alternativt kan du bare angive x = 401/3,4 som løsningen, da det jo er den eksakte løsning.


Svar #5
05. juni 2011 af wellebob (Slettet)

Okay, tusind tak :)


Skriv et svar til: Potensligning hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.