Matematik

Hjælp til ligning

05. juni 2011 af smukkez (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for lidt hjælp til løsningen (Y) af denne ligning, som efterfølgende, skal tegnes ind i et koordinatsystem.

(x,3*10-10)

Jeg har koordinaterne til x : 10, 9, 8, 7, 6, 5.

Jeg skal finde alle koordinaterne til Y..

Koordinatsystemet har maksimum koordinaterne 20, både på x- og y-aksen.

(Det skal siges, det er 5. klasses matematik)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

x,3 ? Hvad mener du med det?


Svar #2
05. juni 2011 af smukkez (Slettet)

Har lavet fejl i ligningen, den hedder (x,3*x-10)

Men det jeg ikke forstår er nemlig, x,3.

Ved ikke, om man så skal sige, at ligningen hedder (10,3*10-10) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

Nårh, nu kan jeg se hvad det er der sker.

Når man får koordinatsæt er de givet således: (x,y)

normalt får man forskrifter (lineære, hvilket man arbejder med i folkeskolen) som hedder:

y=a x + b

i dit tilfælde ville den hedde:

y = 3 * x - 10

dit y er altså bestemt ved at man tager x værdien, ganger den med 3 og trækker 10 fra.

du skal se det som om at alle dine x, og alle dine y, afhænger af hinanden.

det vil altså sige at første punkt skal hedde:

y1 = 3 * 10 - 10

altså 20.

det vil sige at det første punkt hedder

(10,20). :)

er du med?


Svar #4
05. juni 2011 af smukkez (Slettet)

Ja, jeg er så. Havde også fundet frem til 20, men var skam usikker..

Tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.