Fysik

Galileis faldlove

06. juni 2011 af diemar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igen! Så har jeg lige brug for lidt hjælp, håber der er nogen der kan hjælpe!

Hvis der i et spørgsmål står: Der redegøres for galileis faldlove, hvad menes der så med det? Jeg ved hvordan formlerne ser ud og deres sammenhæng med epot og ekin, men er lidt i tvivl om hvad en redegørelse i dette tilfælde betyder. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2011 af peter lind

Det betyder det du skriver. Du kan også komme ind på eksperimenter.


Svar #2
06. juni 2011 af diemar (Slettet)

Okay, så en forklaring af hvordan Faldlovene kan sættes i forbindelse med epot og ekin i første omgang og så komme ind på galileis faldrende eksperiment ville være fint?



Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2011 af peter lind

Ja men kom også ind på s = ½gt2


Svar #4
06. juni 2011 af diemar (Slettet)

Men den kommer jeg vel automatisk ind på når jeg siger epot=ekin?


Svar #5
06. juni 2011 af diemar (Slettet)

Ah, jeg havde lige misforstået noget :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2011 af mathon

og helt generelt for bevægelse
med konstant acceleration:

                                 a = (v-vo)/t

   hvoraf
                                 v = a·t + vo

                                 ds/dt = a·t + vo                             som integreret med hensyn til t giver

                                 ∫ (ds/dt)dt = ∫ (a·t + vo)dt

                                 s = (1/2)a·t2 + vo·t + so

                                 s-so = Δs = (1/2)a·t2 + vo·t

som i tyngdefeltet med vo = 0 giver

                               

                                 Δs = (1/2)g·t2


Skriv et svar til: Galileis faldlove

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.