Fysik

Mekanisk energi

01. juni 2011 af olav1000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Nogen der vil hjælpe med dette spørgsmål:

Hvad er mekanisk energi og hvordan er den defineret? Hvad er relationen mellem mekanisk energi og Galileis lov om at alle legemer falder lige hurtigt?

- Det er mest det sidste spørgsmål som volder mig problemer


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af Basti88 (Slettet)

Mekanisk energi er summen af potentiel og kinetisk energi.

Du kommer ind på galileis lov ved at opskrive arbejderne. Og benytte galileis faldlov sammen med newtons 2. lov.

Der er en video gennemgang på www.frividen.dk ->  http://www.youtube.com/watch?v=igksxaMTiKI&feature=player_embedded#at=283

Så se filmen, og skriv hvis der er noget du er i tvivl om, men det er virkelig detaljeret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2011 af mathon

                 Emek  =  Epot + Ekin  =  m·g·h + (1/2)·m·v2  = m·g·H + (1/2)·m·02 = m·g·0 + (1/2)·m·V2

hvoraf

                                       m·g·h + (1/2)·m·v2 = m·g·H         

                                       g·h + (1/2)·v2 = g·H                 uafhængigt af massen - dvs for ALLE legemer

                                       v = √(2g·(H-h))    v>0          alle legemer i et lufttomt rum har samme
                                                                                 
faldhastighed ved samme mistet faldhøjde


Svar #3
06. juni 2011 af olav1000 (Slettet)

 er det en der vil prøve at forklare mig det i ord? s:


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.