Matematik

Bevis af tangens

06. juni 2011 af Altgodt (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har svært ved at finde ud af, hvordan man beviser tangens. 

Ved Sinus og Cosinus bruger man vel bare Sinus- og cosinusrelationerne? Så hvad gør man ved tangens?

Håber der er nogen, der kan svare på mit spørgsmål. :-) Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2011 af anna0207 (Slettet)

 Altså når man ar fundet beviset for cosinus og sinus så kan man nemt bevise tanges...

sin(A) = a/c

cos(A) = b/c

tan(A) = sin(A)/cos(A) = (a/c) / (b/c) = a/b

For så vidt jeg ved, tror jeg ikke der findes en tangensrelation..


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2011 af mathon

tangens er defineret ud fra sinus og cosinus

                      tan(x) = sin(x) / cos(x)                     x ≠ (π/2) + p·π


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2011 af nananaa (Slettet)

Altså for at bevise tangens kunne du jo evt. tegne enhedscirklen.

Se her: 

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2011 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 Hvis du mener at du vil bruge sinus og cosinus relationerne til at bevise at f.eks. sin(A)=modstående katete/hypotenusen i en retvinklet trekant er det ikke måden at gøre det på.. er det dét du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2011 af hanjohnson

Se FriViden.dk


Skriv et svar til: Bevis af tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.