Matematik

Differencier

06. juni 2011 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg står og skulle op til eksamen imorgen, og der er et punkt hvor jeg skal kunne bevise at

f(x)=g(x)+h(x)

bliver til

f'(x)=g'(x)+h'(x)

og et andet punkt der lyder sådan her

f(x)=t*g(x)

t=er et tal

bliver til

f'(x)=t*g'(x)

Håååååber der er en der ude som kan hjælpe mig. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Duffy

Beviset står i din matematikbog...

Kom nu ind i kampen.


Svar #2
06. juni 2011 af xchristinak (Slettet)

kom og find den, det er jo ikke fordi jeg ikke har bladret den igennem 20 gange for at finde det....


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan finde begge dele under

Differentationsregler ;-)


Svar #4
06. juni 2011 af xchristinak (Slettet)

du er ik nem at nare hva?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

- Betyder det, at jeg havde gættet  rigtigt ? ;-)


Svar #6
06. juni 2011 af xchristinak (Slettet)

Det ved jeg ikke, for kan jo ikke finde det i bogen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan finde begge dele under

Differentationsregler ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 det skal stå i dine bøger hvis du skal op i det jo.. men anyways her er et bevis. Den afledte af en funktion i et punkt x0 er som bekendt grænseværdien af (f(x)-f(x0))/(x-x0) for x gående mod x0

Anvender man nu dette på funktionen f(x)+g(x) er den afledte i et punkt x0 grænseværdien af (f(x)+g(x)-f(x0)-g(x0))/(x-x0) = grænseværdien af (f(x)-f(x0))/(x-x0) + grænseværdien af (g(x)-g(x0))/(x-x0) = f'(x0) + g'(x0)

For den anden ser man at (k*f(x))'=grænseværdien af (kf(x)-kf(x0))/(x-x0)=k*grænseværdien af (f(x)-f(x0))/(x-x0) = k*f'(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2011 af Duffy

Hviklen bog er det, du har? Så skal jeg finde det for dig. Jeg har dem alle...


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

# 9

- Det havde tilsyneladende ingen interesse

Sikken overraskelse -


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. juni 2011 af Duffy

#10: Jah, det er som sædvanlig en af de der tosser, der vil have det hele serveret på et sølvfad uden at skulle røre en finger selv, endsige tænke en selvstændig tanke selv.


Skriv et svar til: Differencier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.