Matematik

Fra parameterfremstilling til ligning og omvendt

07. juni 2011 af soffi22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg skal op til eksamen og skal vise hvordan man går fra parameterfremstilling til ligning og omvendt. Men kan ikke huske det :-/ nogen der kan hjælpe mig og evt. komme med et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det drejer sig om en ret linie i planen, svarer parameterefremstillingen jo til to ligninger, hvori der indgår parameteren t i dem begge, og man isolerer så t ved hjælp af disse to ligninger, hvorved der fremkommer een ligning mellem x og y.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af hanjohnson

Se en video på www.FriViden.dk under vektorregning


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er tilsyneladende dit standardsvar i dag til alt under matematik, at henvise til det web-site. Der er nu ingen grund til at sætte sådan et svar i alle de mange tråde, som du nu har gjort.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2011 af mathon

opfølgning på #1:

                  x = xo + t·c
                  y = yo + t·d

hvoraf
              I:  x - c·t = xo                      I multipliceres med  -d og kaldes III                             
             II:  y - d·t = yo                     II multipliceres med c og kaldes IV   

           III:  -d·x + cd·t = -xo·d
           IV:  c·y - cd·t = yo·c              III og IV adderes

                c·y - d·x = yo·c - xo·d

                y = (d/c)x + (yo - (d/c)·xo)

               


Skriv et svar til: Fra parameterfremstilling til ligning og omvendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.