Fysik

Volt og Ampere

07. juni 2011 af Jean95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hey
Jeg er ikke helt sikker på om det er rigtigt, at hvis man vil formindske volten og forstører amperen, skal man sende de normalt 6 volt ind i en transformator, med 2 spoler en på 400 og en på 1600 vindinger, og så vil volten formindskes og amperen forøges. Er det rigtigt? 
Hvis ja, hvad sker der, siden det kan ændres? 
- Jeg har prøvet at søge på nettet og i mine fysikbøger uden held. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af mathon

   transformersætningen for en ideal transformator                   

                               
                                                                            Us·I=  Up·Ip


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2011 af mathon

hvoraf
                                                    Us / Up = Ip / Is = Ns / Np

som giver
                                                    400/1600 = Us / (6 V) hvor Us isoleres
til
                                                    Us = (1/4)·(6 V) = (6/4) V = 1,5 V

                                                    Is / Ip = Np / Ns                                                                                                                                     

                                                    Is / Ip = 4

                                                    Is = 4·Ip


Svar #3
07. juni 2011 af Jean95 (Slettet)

Kan jeg lige få at vide, hvad U og I står for?  - P = primær og S = sekundær spolen ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2011 af mathon

            U  er den effektive spænding

            I  er den effektive strømstyrke


Svar #5
07. juni 2011 af Jean95 (Slettet)

 Okay tak


Skriv et svar til: Volt og Ampere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.