Tysk

Hjælp til analyse af artikel

07. juni 2011 af hokkerup (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen. 

Jeg er ved at forberede mig til tysk eksamen i morgen. Jeg har trukket en artikel som har været i det tyske blad Stern. Artiklen handler om arbejdsløshed. Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg burde snakke om inde til selve eksamen. 

Altså jeg har indtil videre brugt denne side til at analysere artiklen  http://www.opgavebutikken.dk/analysemodeller.htm#Artikel-analyse

Jeg havde tænkt at jeg kunne snakke lidt om arbejdsløshed generelt.. Men hvad kan jeg ellers tale om i sådan en sammenhæng? 

som sagt handler artiklen om arbejdsløse.. 

Håber nogen kan og vil hjælpe. 

Mvh. Mette (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Nedenstående artikel fandt jeg på den Danske Ambassades (i Berlin) hjemmeside.

ØKONOMISKE FORHOLD I TYSKLAND

Tyskland er kommet relativt hurtigt igennem den finansielle og økonomiske krise. Efter det historiske fald i BNP på 4,7 % i 2009 har der i løbet af 2010 fundet en stabilisering sted. For 2010 voksede BNP med 3,6 %. Ifølge forbundsregeringens seneste prognose forventes der en vækst på 2,6 % i 2011 og 1,8 % i 2012. Eksporten, som gik dramatisk tilbage i forbindelse med den finansielle og økonomiske krise, har været drivkraft i den positive økonomiske udvikling. Opsvinget har i løbet af 2010 vundet bredde og profiterer af en gunstig indenrigsefterspørgsel, der hænger sammen med en positiv udvikling på det tyske arbejdsmarked.

Arbejdsmarkedet viste sig fleksibelt under krisen. Dette skyldes primært regeringens lempelser i forbindelse med den såkaldte kurzarbeiter-ordning, som har givet virksomhederne mulighed for at sende medarbejdere på nedsat arbejdstid med offentligt tilskud. Ledigheden har været for nedadgående i løbet af 2009 og lå i 2010 gennemsnitlig på 3,2 mio. arbejdsløse. Der finder fortsat en kontinuerlig fremgang i beskæftigelsen sted, og forbundsregeringen forventer for 2011 en gennemsnitlig ledighed på under 3 mio. Dette vil være det laveste niveau siden 1992. De positive beskæftigelsestal forventes på sigt at blive underbygget af et stigende antal kvinder på arbejdsmarkedet samt en gradvis forhøjelse af pensionsalderen. Ledigheden var i mange år efter genforeningen dobbelt så høj i Øst- som i Vesttyskland. Der er fortsat store niveauforskelle mellem øst og vest, men der har fundet en let indsnævring sted i løbet af det seneste år.


Skriv et svar til: Hjælp til analyse af artikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.