Matematik

f'(x)=? HJÆLP

07. juni 2011 af aandersen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = √(x^2+ 4)

hvordan finder jeg f'(x) ? (f mærke)

og hvad bliver f'(x) eventuelt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juni 2011 af peter lind

Brug differentiation af sammensat funktion: f(y) = kvrod(y) y = g(x) = x2+4


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. juni 2011 af SuneChr

Sammensæt to funktioner og brug differentiationsreglen herfor:

g(x)  =  x2 + 4

h(x)  =  √ x

f(x)  =  h(x) o g(x)      ⇒     f '(x)  =  h '( g(x))·g '(x)


Brugbart svar (3)

Svar #3
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglerne for differentiation af en sammensat funktion. Her er

f(x) = g(h(x)) , hvor

g(x) = √x , og

h(x) = x2 + 4 .

Benyt, at

f'(x) = g'(h(x)) · h'(x) , så

f'(x) = ( 1/(2·√(x2+4)) ) · (x2 + 4)' = 2x / (2·√(x2+4)) = x / √(x2+4)


Svar #4
07. juni 2011 af aandersen2 (Slettet)

f mærke = x^2+4??


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fremgangsmåderne i #1, #2, og #3 beskriver, hvorledes f'(x) kan beregnes, og resultatet kan aflæses sidst i #3.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2011 af SuneChr

# 4  Nej.         Som anført i # 3:     f '(x)  =  x / √ (x2 + 4)


Skriv et svar til: f'(x)=? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.