Samfundsfag

Hvad er historien bag det konservative folkepartis- og liberal alliances logo?

08. juni 2011 af Keseny - Niveau: 8. klasse

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2011 af Scherz (Slettet)

Umiddelbare gæt:

De Konservatives logo er grønt, fordi de vægter miljøet højt og gerne profilerer sig på, at de er Danmarks grønne parti. Der er et C i logoet, fordi det er deres partibogstav.

Liberal Alliance: I deres logo er der en flyvende fugl, og fuglen kan symbolisere frihed, som jo på papiret er et af deres kerneområder. Den blå farve i skriften kan vise, at partiet hører til i blå blok som et højreorienteret parti.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2011 af Studscientpol (Slettet)

#1 Det første er helt hen i vejret. De konservative har på ingen måde miljø, som mærke sag. Jeg tror mere at farven grøn skal sympolisere håb, menneskelighed, og at de konservative kan skabe økonomisk vækst


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af over9000

#2 #1

mht. konservative.

prøv med associationer til hvordan grønt kunne henvise til ungdommelighed (sommer, sjov, etc.) hvilket også er hvad de kører som, eller traditionelt set kører som, mærkesag, altså at ting bliver som i gamle dage.

Men nej, giver ellers #2 ret, miljø er ikke noget de vægter vældigt højt. De vil hellere smide penge i f.eks. forsvaret. Fornuftigt hvis man spørger mig. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2011 af Scherz (Slettet)

 #2 og #3

Jeg skrev også, at det er noget, de gerne profilerer sig på (men sådan behøver det jo nødvendigvis ikke altid være i praksis) som fx her:

"Fremtidens miljø
Vi er Danmarks grønne parti.

Miljøet er en hjertesag for Det Konservative Folkeparti. Vi har en pligt til at sørge for, at kommende generationer kan nyde et godt miljø. Derfor skal miljøet ikke overlades til markedskræfterne alene, men reguleres i nødvendigt omfang. Det handler ikke om penge alene, men om at sikre en bæredygtig udvikling."
Kilde
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2011 af over9000

beklager, de har bare ikke givet specielt meget udtryk for den politik syntes jeg. Men ja, alle støtter det vel i teorien. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2011 af Studscientpol (Slettet)

#4

Du er helt ude og skide. De konservatives mærkesager har aldrig, og bliver aldrig noget med miljø at gøre. Du kan læse om deres mærkesager her: http://www.konservative.dk/Personer/P/Per-L%C3%B8kken/Maerkesager/Infrastruktur

Ps. en hjertesag er ikke en mærkesag. Der er en forskel. Hjertesag er bare for at få det til at lyde bedre....


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2011 af Scherz (Slettet)

#5 Det er i orden, og ja, det har du nok ret i. :)

#6 Jeg har heller ikke skrevet, at miljøet er en mærkesag for dem. Jeg skrev, at de vægter miljøet højt ved at profilere sig på at være grønne bl.a. på Folketingets officielle hjemmeside, som jeg har henvist til. Dette skete især gennem Connie Hedegaard, da hun var miljøminister og klima- og energiminister.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2011 af over9000

at støtte miljøet er jo et mode fænomen, der er vildt meget mediefokus på hvad der kunne ske osv, derfor går der sport i at vinde stemmer på at støtte det.


Skriv et svar til: Hvad er historien bag det konservative folkepartis- og liberal alliances logo?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.