Matematik

Diskriminanten d

08. juni 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem diskriminanten d for andengradsligningen 

  x^2-7 x +10 = 0,     og beskriv, hvad værdien af d fortæller om antallet af løsninger til ligningen   Son en har jeg sku aldrig mødt før    

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2011 af mette48 (Slettet)

diskriminanten er det der står under kvadratrodstegnet

d=b2-4ac

da man ikke kan uddrage roden af et negativt tal, er der ingen løsning til ligningen hvis d er negativ

hvis d er 0 er der kun en løsning til ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

og hvis det er større end 0, er der to løsninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2011 af mathon

se evt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

mathon. jeg kan se du i en række tråd uploader en masse nyttige noter. 

kan du ikke samle dem samlet i en dokument, f.eks. i .pdf eller .doc format og uploade? 

tror der er mange der kunne drage nytte af dem. 

tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

 Du kunne også fint vise det i en graf evt :-) , at hvis d>0 skærer parablen to steder på x-aksen , hvis d=0 skærer parablen et sted på x-aksen, og hvis d<0 vil den ikke skære x-aksen.. 


Skriv et svar til: Diskriminanten d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.