Matematik

Grundrelation fra trigometri

09. juni 2011 af c0hzei (Slettet)

ifølge grundrelationen fra trigometri så er følgende sætning gældende:

sin2v=1-cos2v. dette argument indgår i et bevis for areal af parallellogram.

er der en som kan forklare mig grund relationen?

skal jeg Evt. tegne en enhedscirkel og udlede sætningen?

eller hvordan kan jeg vise at sætningen er gældene.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2011 af mathon

grundrelationen
                                  cos2(v) + sin2(v) = 1                 bruger du blot som et "værktøj"


Svar #2
09. juni 2011 af c0hzei (Slettet)

okay så et værktøj. men hvis jeg nu får spørgsmålet:" hvordan kan vi vide at denne grundrelation er gældene?"  hvad skal jeg så svare?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2011 af mathon

enhedscirklens ligning med centrum i origo
   er
                                                 x2 + y2 = 1                            (Pythagoras)
og
                x = cos(v)
                y = sin(v)

                                                


Svar #4
09. juni 2011 af c0hzei (Slettet)

Tak !


Skriv et svar til: Grundrelation fra trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.