Fysik

Volt, ampere og watt

09. juni 2011 af Sinimini (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan forklare mig hvad forskellen er på Ampere, Volt og Watt? Og hvad de er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ampere = strømstyrken (ladning pr. sekund) - Ladning måles i enheden 'coulomb' (udtales ku-looong), som er antallet af elektroner gennem ledningen.

Volt = spændingen eller også kaldet spændingsforskellen (energi pr. ladning).

Watt = effekt (findes ved at gange Volt med Ampere --> W = A * V). Watt er joule/energi pr. sekund <--> dette kan bevises: (A) c/s * (V) j/c. c og c går op med hinanden og tilbage er j og s = j/c = W


Svar #2
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

Kan du forklare mig det på en anden måde? Forstår ikke det med ladning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Kig igen på posten - har lige redigeret den.

Ellers kig her: http://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_ladning  


Svar #4
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

okai, så hvis amperen er 0,2, hvor mange elektroner er der så i ledningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Det kommer an på sekunderne.

1 C =  6.241.509.629.152.650.000 elektroner.

c/s = A kan jo også (om)skrives til: C = A * S.

Lad os sige du har 0,2 ampere, og de kører på 1 sekund: C = 0,2 * 1 --> 0,2 C. Dvs. 1/5 af af 6.241.509.629.152.650.000 elektroner.


Svar #6
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

oki, hvad mener du med sekunder? Jeg tænker på en strømforsyning, hvor der står 0,2 ampere´. Og det gør der jo hele tiden, hvis en pærer lyser, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ampere var jo ligmed coulomb pr. sekunder (C/S).


Svar #8
09. juni 2011 af Sinimini (Slettet)

nårr ja, tak;)


Skriv et svar til: Volt, ampere og watt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.