Matematik

Hvad er hvad i procent og rente?

09. juni 2011 af Skumsøvne (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har et eksamen spørgsmål der lyder sådan her:

<span style="font-size:10.0pt;mso-fareast-font-family: Cambria;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:Cambria; mso-bidi-theme-font:minor-latin;color:black">  " Giv et eksempel på en anvendelse af vækstformlen og forklar de parametre som indgår i den.

</o:p><span style="font-size:10.0pt;mso-fareast-font-family: Cambria;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:Cambria; mso-bidi-theme-font:minor-latin;color:black">  Redegør for begreberne fremskrivningsfaktor samt gennemsnitlig procentændring."

Jeg vil bare være sikker på hvad der hvad?

 renteformel  og vækstformel: Kn=Ko(1+r)^n ?

  Er eksponentiel fordi den kan sammenlignes med y=ba^x?

 Hvor parametrene her er r=rente og n=terminer?

Og hvad med kapitalfremskrivningensformlen?

 fremskrivningsfaktor: F=1+procentændring (hvis det er positiv og -1 hvis det er negativ)?

Og F=slutværdi/begyndelsesværdi er også en fremskrivningsfaktor?

<p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="text-indent:-18.0pt;mso-pagination: none;mso-list:l0 level1 lfo1;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none">  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="text-indent:-18.0pt;mso-pagination: none;mso-list:l0 level1 lfo1;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"></o:p>

Svar #1
09. juni 2011 af Skumsøvne (Slettet)

 Nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2011 af frost1988 (Slettet)

kapitalfremskrivningsformlen er K = k0 (1+r)^n

fremskrivningsfaktoren er F= 1+procentændringen (hvis F er større end 1 er den positiv - hvis F er mellem 0 og 1 er den negativ)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af AMelev

Jeg kender ikke ordet vækstformel.

Forskellen på renteformlen - også kaldet kapitalfremskrivningsformlen -  og den eksponentielle vækstfunktion er, at eksponenten i renteformlen er et helt positivt tal, da  n her angiver antal terminer. I forskriften for eksponentiel vækst, kan eksponenten x være et hvilket som helst reelt tal.

parametrene er hhv. K0 og b, som er værdierne i 0 "startværdierne"

r kaldes ved kapitalfremskrivning rentefod og ved eksponentiel vækst vækstrate

Fremskrivningsfaktoren er a = 1 + r, når x (n) stiger med 1

F = slutværdi/begyndelsesværdi, kan også kaldes en fremskrivningsfaktor, men du skal så også angive, hvor "lang tid", der er mellem begyndelse og slut.


Svar #4
09. juni 2011 af Skumsøvne (Slettet)

 Ok, mange tak!


Skriv et svar til: Hvad er hvad i procent og rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.