Kemi

Oxygen + Magnesium

09. juni 2011 af guzbak

Skitser hvorledes du vil gennemføre beregningen, hvor 10g oxygen(g) reagerer med magnesium(solid)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2011 af vejgeh (Slettet)

Antager at du har ubegrænset mængde magnesium, således at oxygen er den begrænsende faktor? Desuden skriver du ikke hvad du er ude på at regne ud, men jeg går ud fra det er massen af MgO?

2 Mg (s) + O2 (g) -> 2 MgO (s)

m(O2) / M(O2) = n(O2). Find den molare masse for O2, og indsæt denne sammen emd de 10 g i formlen, så du får antal mol O2 i de 10 g. For hvert mol O2 dannes 2 mol MgO. Derfor dannes der to gange så mange mol magnesiumoxid som der reagerer af mol oxygen.

Find den molare masse for MgO, gang med 2*n(O2), og du er i mål.


Svar #2
09. juni 2011 af guzbak

Jeg har fået opgivet det som eksamensspørgsmål, men der står ikke rigtigt andet. Det er måske pga. manglende beskrivelse af opgaveformulering at jeg ikke helt kan forstå det. Men tak :-)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #3
10. juni 2011 af guzbak

Jeg får det til 6g , men tror ikke det passer.
Er der nogen som kan regne efter?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2011 af vejgeh (Slettet)

Facit bør være 25 g.. Prøv at skrive dine udregninger op.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2011 af mathon

                                                              2 Mg      +      O2   --->  2 MgO
stofmængder i mol:                                   2                 1
ækvivalente masser i g:                      2·24,305      2·15,999
                                                               48,61          31,998
                                                                  x                 10

                              x/48,61  = 10/31,998

                              x = (10/31,998)·48,61 ≈ 15,2

  

                                    10 g O2 ækvivalerer 15,2 g Mg

                                             


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2011 af mathon

                                    10 g O2 ækvivalerer (10+15,2) g MgO = 25,2 g MgO


Svar #7
10. juni 2011 af guzbak

Ahhh, tak for det!!

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Oxygen + Magnesium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.