Matematik

fremtidsværdi af en annuitet

09. juni 2011 af jegharbrugf0rhjæp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde fremtidsværdien af en annuitet.

Jeg har fået oplyst værdierne: An, r og n,

men ikk værdien af y. Hvordan finder jeg den? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af emul0c

Skal du finde fremtidsværdien eller nutidsværdien? Fordi fremtidsværdien er vel An?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2011 af belar220 (Slettet)

 y = ydelsen

An = fremtidig værdi.

Du kan bruge:

An = y*(((1+r)^n)-1)/n

Så skal du bare isolere y -->

y = An/((((1+r)^n)-1)/n)

Hvis du har læst forkert i din opgave og det ikke er An, men derimod A0 som du har fået oplyst (A0 = hovedstol = start værdi) så kan du bruge formlen:

y = A0*r/(1-(1+r)^-n)


Svar #3
10. juni 2011 af jegharbrugf0rhjæp (Slettet)

Jeg har måske formuleret mig forkert. Men jeg har fået af vide, at An er 10000 kr. Renten er 6 % og der er 5 terminer.

Jeg skal finde ud af hvad ydelsen skal være for, at få en fremtidsværdi der hedder 10.000 kr. - Men har svært ved at finde ud af hvordan? :-)

Skal jeg så bare bruge den formel du sagde?:

y = An/((((1+r)^n)-1)/n)


Svar #4
10. juni 2011 af jegharbrugf0rhjæp (Slettet)

Har lige prøvet at regne ud med den formel. Det er ikke rigtigt. :-) Men ved du hvordan man gør? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2011 af emul0c

Du skal bruge denne formel:

b = An · (r / ((1 + r)n – 1))

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2011 af belar220 (Slettet)

he he Jeg ser misforståelsen. Jeg snakkede om lån og du snakkede om opsparing.

Ja, så skal du bruge den formel som #5 skriver.


Skriv et svar til: fremtidsværdi af en annuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.